Kontorsprodukter

När vi pratar om kontorsprodukter så menar vi framförallt mjukvaruprogram som underlättar och hjälper ditt företag att bli mer digitala, samt skapar enkla och lättanvända affärslösningar. Office 365, och produkter med liknande funktioner och möjligheter, gör detta möjligt.

Vad är Office 365?

Office 365 är Microsofts prenumerationstjänst för molnbaserade versioner av deras svit, inclusive Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Publisher and Access.

Varför ska jag byta till Office 365?

För att du inte behöver installera någon programvara lokalt på datorn för att ha tillgång till alla program, samt att nya uppdateringar kommer automatiskt, utan att du behöver betala för uppdateringen. Du behöver inte heller betala en stor summa pengar i början, utan du betalar månadsvis utan en förhöjd startkostnad.

Kan jag fortsätta använda Microsoft Office med Office 365?

Office 365 funkar fint med Office 2013, och Office 2011 för Mac, men har du tidigare versioner kan du komma att gå miste om viss funktionalitet, alternativt behöver du göra uppdateringar innan det är fullt kompatibelt.

Är Office 365 säkert?

Fler och fler tjänster flyttar ut i molnet med allt färre säkerhetsrisker. Online banker är ett självklart exempel. Office 365 är en del av denna generella rörelse.

Office 365 är skyddat av fem lager säkerhet, med appar och filer sparade i säkra datacenter som ägs av Microsoft själva. För många små och medelstora företag ger Office 365 troligtvis en större säkerhetsgrad för datan än vad man skulle ha råd med annars.

Kan anställda som jobbar utifrån använda Office 365?

Ja. Det är en av de största fördelarna med molnbaserad mjukvara. Så länge som du har internetuppkoppling kan du logga in till systemet och börja jobba med dina filer från både PC, Mac, tablet, smartphone, eller alla andra enheter med internetanslutning.

Kan man dela filer och dokument?

Eftersom alla filer lagras online så kan du dela dem med vem du vill, när du vill. När du gör ändringar i ett dokument så kan dina kollegor se ändringen i realtid, samtidigt som du gör dem. Detta innebär att du enbart har en korrekt version att jobba med, istället för flera, vilket är vanligt när flera personer jobbar i samma dokument.

Finns det inga begränsningar i vem som kan se innehållet?

Du kan välja att begränsa tillgången till ett dokument så att bara de som har tillåtelse kan se dokumentet.

Kan det bli driftstopp mitt i arbetet?

Det finns en garanterad 99,9% upptid, och ett avtal om finansiell backup (SLA) vilket ger dig en extra säkerhet.

Hur enkelt är det att lägga till flera användare i Office 365?

Du kan lägga till eller ta bort användare i systemet på bara någon minut, utan att behöva någon som helst teknisk kunskap. Office 365 Enterprise är t ex designat för organisationer som har 50,000 eller fler anställda. Vilket innebär att det är oerhört skalbart.

Vad händer med min data om jag avslutar min prenumeration?

Du kan enkelt ladda ner all din data från Office 365 och spara den någon annanstans.

Kan jag ändå ha en lokalt installerad version av Office 365?

Det finns en rad Office 365 produkter. Så medan Office 365 Business Essentials bara är en onlinetjänst, får du med Office 365 Enterprise även en lokal installation.

Är Office 365 lika enkelt att använda som Office?

Office 365 kommer vara en välbekant miljö för alla som tidigare har använt Microsoft Office. Eftersom det är specifikt framtaget för organisationer med väldigt få, eller ingen, IT-personal, så är det ett mycket lättnavigerad webbgränssnitt med enkla funktioner för att administrativt lägga till eller ändra i användarkonton.

Är det fortfarande nödvändigt med licenser?

I Office 365 är alla licenser inkluderade. Något som är ännu bättre är att alla i organisationen använder den senast uppdaterade versionen, vilket innebär att du slipper allt krångel med att anställda jobbar i olika versioner.

Är Office 365 kostnadseffektivt?

Eftersom det är en prenumerationstjänst, helt utan start- eller mjukvarukostnader, där du kan öka eller minska antalet användare efter dina behov så blir det oerhört kostnadseffektivt. Du är inte heller låst i ett kontrakt där du betalar för mycket, utan du kan enkelt ändra din tjänst efter dina behov.

Hur får jag ut det mesta från Office 365?

Om du verkligen vill få ut det mesta från Office 365, så behöver du även en mer omfattande digital strategi för din verksamhet, som bör inkludera ett bra CRM, e-postmarknadsföring , samt ett molnbaseat bokföringsprogram.

Ditt Digitaliseringsindex

För att realisera ditt företags digitala potential har vi skapat en Digitaliseringsindex, som gör det möjligt att mäta ditt aktuella digitala fotavtryck. Vi mäter över 60 olika parametrar som tittar på online-närvaro, sociala medier, SEO och mycket mer, för att identifiera hur du kan öka din lönsamhet genom ytterligare digitalisering. Så varför inte se vad du kan göra för att bygga en bättre, mer framgångsrik, digital affärsmodell? Upptäck ditt Digitalisering index nu.

Ordlista – Office 365 Termer

Molnprogram – ett mjukvaruprogram som alltid är tillgängligt via nätet, och som aldrig behöver installeras lokalt på datorn eller på en server.

I molnet – data och program som är lagrade på servers, och som enbart finns tillgängliga via nätet.

Elasticitet och skalbarhet – Molnet är elastiskt, vilket innebär att det enkelt kan göras både större och mindre efter behov. Elasticiteten innebär också skalbarhet vilket gör att molnet kan anpassas till både höga och låga krav, eller antal användare.

Sway – en ny Office 365 app som gör det möjligt att skapa webbaserade rapporter och presentationer.

Hostad applikation – en webbaserad applikation som körs på en fjärrserver.

Sharepoint – Microsofts dokumenthanteringssystem, som gör det möjligt att komma åt och ändra filer med Office 365.

Prenumerationsbaserad prissättning – en betalningslösning där du betalar en fast avgift för en viss tjänst över en specifik tidsperiod.